Vår Kryddserie


Vår Kryddserie

Modern Smart Dining är ett helsvenskt matkoncept som på et enkelt sätt ger dig ett lyxigt och lättlagat måltid med recept av Niklas Krafft. Önskar du att handla våra produkter är du välkommen att kontakta en ut av våra återförsäljare.

Grava Wasabi, Klassisk och Chili

Kryddmixen passar till färsk lax. Skakas före användning.

DSC_6972_GRAVAkomposition_1smallDSC_7471

 

 

DSC_7456

DSC_7470

Koka Skaldjur

Kryddmixen passar likaväl till kokning av hummer, krabbor, havskräftor och insjökräftor.

DSC_7320_red

Mängd koklag till mängd skaldjur:
5 l lag – max 1 kg skaldjur.
7,5 l lag – max 1,5 kg skaldjur.
10 l lag – max 2 kg skaldjur.

Skakas före användning.

Koktid efter uppkok:
Hummer á 600 g ca 8 min. / á 900 g ca 11 min.
Krabbor ca 15 min.
Havskräftor ca 2 min.
Insjökräftor ca 5 min.

Koktips: Välj en kastrull av rikliga mått när du ska koka dina skaldjur. Koka upp angiven mängd vattenoch häll i avsedd mängd kryddmix. Önskar du att tillsätta en öl rekommenderar vi en mörk variant. Ölen tillsättas när vattnet nått kokvärme. Därefter bör lagen få koka i 2 min.För bästa resultat kan mängden skaldjur kokas i mindre omgångar i samma lag. Lagen får inte stormkoka efter att skaldjuren tillsatts. För att få optimalt med smak föreslår vi att du låter skaldjuren svalna i lagen 12–24 timmar innan servering.

All images are under copyright © En Bohuslänsk Deli and Lise Hougs Östberg