NÄRFISKAT

Det ger mening att fiska i liten skala


En Bohuslänsk Deli har sitt säte på Orust på den svenska västkusten. Till oss kommer lokala fiskebåtar in varje dag med sin fångst som lastas direkt på kajen framför porten till vår skaldjursfabrik. Som aktiva yrkesfiskare fiskar vi skaldjur med burar i det kalla, friska vattnet utanför Gullholmen/Orust.

Vårt syfte är att alla fiskare som levererar till oss erbjuds en jämn, hög och skälig nettoersättning oavsett säsong, tillgång, väder och vind. På så sätt skapar vi bättre förutsättningar för det lokala fisket som näringsgren. Vi vill förvalta det lokala fisket som det viktiga kulturarv det är och bevara den yrkesstolthet som återfinns i den svenska fiskeflottan. I och med detta även stärka sin position i det  svenska näringslivet.

Vi har valt att förädla endast burfångade skaldjur och flera av fiskebåtarna är MSC-märkta. Vi uppnår en mycket högre och jämnare kvalitet med burfångade skaldjur jämfört med konventionella trålfisket och det är här vi känner oss hemma.

Den höga och jämna kvalité som våra frysta produkter håller kan inte jämföras med någonting annat som finns på marknaden idag. Hemligheten bakom vår unika kvalitet är att hanteringen och infrysningen av den burfångade havskräftan sker bara några timmar efter att båten landat sin fångst. Med vår metod bevaras förutsättningarna för den speciella smak, spänst och fräschör som man bara kan uppleva med precis nyfångade burkräftor.

Besök gärna någon av våra butiker! Vi kommer att erbjuda burfångade havskräftor från lokala fiskebåtar, krabba, krabbklor, räkor samt en del fisk och goda tillbehör. Givetvis hittar ni hela sortimentet av egentillverkade skaldjursprodukter – färdiga för ugn eller grill.

Sedan hösten 2019 driver vi även Morlanda golfrestaurang “Birdie Namn Namn”, här kan du njuta av dagens lunch, brunch samt julbord nu i december. Vi skräddarsyr alla tänkbara event efter dina önskemål, det kan vara matlagningskurs, födelsedagsfest och bröllop, ring oss med just dina önskemål på ett oförglömligt event